четвер, 1 жовтня 2009 р.

Свято "В гостях в Обнови"

В неділю 2 листопада в Києво-Могилянській Академії відбулося свято "В гостях в "Обнови", яке організували київські обновляни в рамках суспільного тижня УГКЦ. В гості до київських обновлян прибули обновляни із Львова, Тернополя, Івано-Франківська та Чернівців, а також представники молодіжних організацій Києва.

Крім представників молодіжних організацій в гості на свято завітали Голова ТУСК "Обнова" Іван Щурко, Голова молодіжної комісії київської архиєпархії УГКЦ о. Віталій Марцинюк, Голова комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами Ігор Шабан, Голова комісії УГКЦ "Справедливість і мир" Леся Коваленко, Голова комісії у справах мирян Юрій Підлісний, директор Релігійно-Інформаційної Сліжби України Тарас Антошевський та ін.
Свято розпочалося словом привітання о. Віталія Марцинюка, який висловив радість із присутності обновлян в Києві. "Сьогодні київська "Обнова" є дуже активною молодіжною організацією нашої архиєпархії. Вона є тою площиною, яка об'єднує парохіяльні спільноти" - зазначив він.
о. Андрій Нагірняк, який є духівником київської "Обнови" наголосив на важливості поєднання в обновлянах професійної і релігійної обізнаності. "Я фізик за своєю першою освітою, тому з власного досвіду можу сказати , що віра і освіта не є суперечливими поняттями. Для освіченої молодої людини віра має відігравати дуже важливу роль" - сказав він.
Голова Федерації "Обнова" Іван Щурко, підкреслив активність київських обновлян, попри невеликий вік цього осередку. Він зокрема сказав: "Протягом двох років, ми мали дуже мало інформації про вас. До того часу ваша діяльність була головно внутрішньою, та ви потребували цього часу для себе, щоб діяти назовні".
Після цього посипалися привітання обновлян-гостей, які цього разу вперше познайомились із київською "Обновою". А потім була мультимедійна презентація "Обнови-Київ", яка представляла щотижневі зустрічі, участь у реколекціях, прощах та благодійних заходах.
Другою і не менш цікавою частиною свята був виступ християнського гурту КАНА, який зібрався в Києві спеціально з цієї нагоди. "Ми дуже раді, що є тут серед Вас, адже хочемо в Вами молитися і співати для Бога" - кажуть музиканти. Християнська музика дуже сподобалась обновлянам, вони танцювали біля сцени, ділилися враженнями.
Після концерту був солодкий стіл і нагода поспілкуватися. Свято тривало довго і весело. Окремо в програмі були також заплановані банси (танці), але через пізну годину до них справа так і не дійшла. Проте, обновляни кажуть, що банси обов'язково будуть на наступному святі.

Немає коментарів:

Дописати коментар