четвер, 1 жовтня 2009 р.

Чому ви нас так любите?

У неділю, 2 листопада, в рамках Суспільного тижня 2008 року, у Києві було проведено Акцію солідарності. Чотири групи вірних УГКЦ, які складалися з священиків, членів Федерації товариств «Обнова» з Києва, Чернівців, Івано-Франківська, Львова та Тернополя, членів мирянської організації «Матері в молитві», парафіян київських парафій УГКЦ, хорових колективів паралельно відвідали дитячий будинок, інтернат для неповносправних осіб, інтернат для людей похилого віку та ув’язнених у Лук’янівському СІЗО.
У кожному з пунктів програма була однаковою: концерт, спілкування та роздавання подарунків. Частину дарунків було зібрано у парафіях УГКЦ, а частину купив оргкомітет. Найголовнішим серед пунктів програми, за словами організаторів, спілкування, яке має полягати у готовності вислухати. На завершення Акції солідарності учасники чотирьох груп повернулися до відправної точки: Патріаршого собору УГКЦ, де мали нагоду обмінятися враженнями від побаченого та обговорити можливі заходи на майбутнє задля виявлення постійної солідарності з потребуючими людьми. 
«Ви їдете до людей, везете дарунки і хочете з ними поспілкуватися. Поводьтеся так, щоб на завершення вашого там перебування в серцях, очах і устах тих людей, яких ви зустрінете, постало питання: Чому ви нас так любите? Думаю, що якщо ви відчуєте таку реакцію, то ваша подорож буде надзвичайно успішною», – сказав у своєму напутньому слові Блаженніший Любомир.
Перед початком Акції солідарності у храмі Благовіщеня Пресвятої Богородиці Блаженніший Любомир відслужив Божественну Літургію та виголосив проповідь про потребу солідарності із потребуючими. «Ми хворіємо, старіємося, потрапляємо у різні обставини, у яких нам доводиться багато терпіти. І ми питаємо і за себе, і за інших: Чому це все? Чи не може Господь Бог це все направити?», – сказав у проповіді Предстоятель УГКЦ. На думку проповідника, ми достеменно, остаточно не знаємо, чому Господь допускає терпіння: «Ми знаємо, що терпіння є наслідком гріха. Тому передусім маємо старатися не грішити. Але також можемо припустити (на прикладі євангельської історії про сліпородженого, – авт.), що Господь Бог допускає, щоб були серед нас потребуючі, щоб нас навчати бути співчутливими і надавати їм допомогу».
1 - 5 листопада у Києві Українська Греко-Католицька Церква проводить Суспільний тиждень. Його тема: "На шляху до солідарності українського суспільства". Сьогодні, 3 листопада, в рамках Суспільного тижня відбудеться публічний діалог та дебати у прямому ефірі щодо прав і свобод у міжрелігійних та суспільних відносинах. До участі у дебатах, які розпочнуться о 19.30 на ТРК «Україна» у програмі «Шустер. Live», запрошені Блаженніший Любомир, головний рабин Києва й України Яків Дов Блайх та голова Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім.

Немає коментарів:

Дописати коментар